TIP#1294: Jak na Instagramu skrýt koho sleduji a kdo sleduje mne

Pokud chcete skrýt přehled všech účtů co na Instagramu sledujete, tak jedině tak, že si přepnete účet do soukromé podoby. Zůstane tak viditelný účet, profilová fotka, popisek (bio) a počet sledujících i sledovaných. Ty ale nebude možné zobrazit.

Kdo vás sleduje u soukromého účtu musíte vždy schválit (dorazí vám žádost) a bude to ale znamenat, že tito lidé uvidí kdo další vás sleduje. Instagram neumožňuje skrýt „přátele“ tak jak je to například možné na Facebooku.

Na Facebooku je viditelnost přátel poměrně zásadní riziková věc, je to zneužíváno pro útoky založené na sociálním inženýrství (viz Co dělat, když někdo vytvořil kopii mého profilu a oslovuje moje přátele na Facebooku?) a proto (zejména) na Facebooku je poměrně dost důležité seznam přátel skrýt seznam přátel na Facebooku před dalšími lidmi.

Instagram (ale ani Twitter) nic takového neumožňují, tedy výjimkou výše uvedeného řešení v podobě proměny účtu na neveřejný. Ani pak ale přehled vámi sledovaných i sledujících nebude v bezpečí jak už bylo uvedeno výše – kdokoliv koho schválíte mezi sledující se bude na oba seznamy moci podívat. O soukromých účtech najdete více v Mohu mít na Instagramu soukromý účet? Co to všechno znamená?

TIP: Jak nastavit soukromí na Instagramu? je užitečný tip o tom, jak se na Instagramu chovat pro lepší soukromí. O dalších vychytávkách Instagramu se dozvíte v ‣ Návod pro Instagram