Newsletter 365tipů můžete číst zdarma. Placené předplatné je dobrovolná podpora, která pomáhá webu pokračovat.
Podpořit 365tipů

TIP#2958: Co je to Mute/Ztišit, Restrict/Omezit a Block/Zablokovat na Threads?

Těžko říct proč si Meta u Threads nevystačila s klasickým blokováním (block) a tlumením (Mute). Přidala do zásoby ještě nepříliš pochopitelné Omezit (Restrict). Co byste měli vědět?

Mute/Ztlumit funguje jako jinde, tedy pokud někoho ztlumíte, nebudou se vám ukazovat jejich příspěvky ani odpovědi (ve vašem newsfeedu zejména). Pokud někoho takového sledujete, tak to tak zůstane. A ten koho tlumíte se o tom nedozví. Ztlumený profíl vás bude stále vidět i se všemi dalšími možnostmi. Tedy včetně toho, že stále může komentovat vaše příspěvky, ale vy to neuvidíte. 

K čemu je to dobré? Když chcete někoho prostě nevidět a mít od něj klid. 

Zrušit Tlumení můžete na profilu ztlumeného.

Restrict/Omezit zamezí tomu, abyste dostávali upozornění na to, že účet něco olajkoval, na něco odpověděl, přesdílel či citoval. Přímé zprávy na Instagramu půjdou rovnou do žádostí o zprávy.  Omezovat můžete ty co sledujete i co nesledujete. A opět se ti co jste omezili o tom nedozví. Pokud omezíte někoho koho sledujete, tak ho stále budete sledovat. Omezený  profil vás bude stále vidět i se všemi dalšími možnostmi.  

Když chcete mít klid od někoho kdo je příliš aktivní.

POZNÁMKA: Někde různě se objevuje, že komentáře omezeného účtu pod vašimi příspěvky budou viditelné pouze pro vás a pro něj, ale ostatní je neuvidí, dokud je neschválíte. Něco co nedokážu potvrdit a ani to není v nápovědě Threads.

Zrušit omezení je možní na profilu omezeného.

Block/zablokování je na rozdíl od předchozího oboustranné. Nebudete vidět příspěvky blokovaného a blokovaný přestane vidět vaše příspěvkv (i aktivity). Což zajistí i to, že vám nemůže nic komentovat ani lajkovat, atd. To že někoho zablokujete se blokovaný nedozví, ale může na to příjít tím, že se na vás bude chtít podívat.

K čemu je to dobré? Když chcete někomu ztížit to aby viděl vaše věcí (a interagoval s nimi). 

Zrušit blokování je možné v Nastavení nebo přechodem přímo na konkrétní blokovaný profil.

Výše uvedené se projeví i na Instagramu a opačně. Tj. pokud někoho ztlumíte/omezíte/zablokujete na Instagramu, projeví se to i na Threads (a opačně).

Přehledy omezení/blokací a tlume\ní jsou tak trochu dostupné v Nastavení. Najdete tam Omezené profily a Blokované profily. Co tam ale není je přehled ztlumených.