TIP#1926: Jak umožnit dalším lidem vidět můj Kalendář u Google

Čas od času se vyskytující dotaz, takže je vhodné mu dát podobu tipu. Týkat se bude všech, kdo používají Kalendáře u Google a chtějí dalším lidem (kolegům, rodině, komukoliv) umožnit vidět, jak jsou na tom s volným časem. Nebo jaké konkrétní schůzky v kalendáři mají. Či dokonce spravovat schůzky v kalendáři.

V základní podobě můžete dát přístup jenom k “podívání se na obsazenost”. V pokročilejší podobě je možné aby byly vidět i detaily o schůzkách. Což už byste asi neměli dávat zcela každému. 

Otevřete si Kalendář Google a vpravo nahoře klikněte na ozubené kolečko. Vyberte Nastavení -> Nastavení mých kalendářů kde vyberete ten váš. 

Alternativní rychlejší cesta je vyvolat menu na vašem kalendáři vlevo v Moje kalendáře a tam zvolit Nastavení a sdílení

Najdete tam Oprávnění k přístupu kde je možné vybrat zda daný kalendář bude kompletně veřejný, jakou úroveň detailů uvidí lidí ve vaší doméně (pokud máte Google Workplace) a o kousek níže je Sdílet s konkrétními lidmi.

Tam můžete přidávat další uživatele s účty u Google (samozřejmě podmínka nutná) a zvolit co z vašeho kalendáře mohou vidět – od pouhého zobrazení informací o dostupnosti, přístupu k podrobnostem událostí až po provádění změna a správu sdílení (může se hodit pokud máte například asistenta/asistentku).

TIP: Jak v pozvánce v Kalendáři Google nemít matoucí odkaz na Google Meet videohovor

Osobně jsem si tam například zpřístupnil kalendář v Google Workplace (“firemní” účet) i pro můj osobní účet co je čistě v Gmailu. 

Nezapomeňte se čas od času právě na toto nastavení podívat a odstranit přístup (sdílení) lidem, kteří už ho mít nemají.