Newsletter 365tipů můžete číst zdarma. Placené předplatné je dobrovolná podpora, která pomáhá webu pokračovat.
Podpořit 365tipů

TIP#3173: Jde zjistit na co jsem použil přihlášení přes Apple? Jak přihlášení odebrat?

Už jsme to tu probrali pro Google (viz Jde zjistit na co vše jsem použil přihlášení přes Google?), ale co jablečná přihlášení? Tady je to totiž stejné, potřebujete mít možnost zjistit jaká jste povolili a mít možnost je zrušit.

Na Macu

Systémová nastavení (System Settings) -> kliknout na vlastní jméno nahoře -> Přihlášení s Apple/Sign in with Apple (což druhá volba hned nahoře). 

Najdete zde seznam a můžete procházet jednotlivé položky a po otevření je možné využít Delete/Smazat pro odstranění. Je tam možné i vidět kdy došlo k vytvoření, ale protože jste u Apple, tak tam chybí rok. Stejně tak není možné označit a smazat více najednou.

V detailu je i vidět jaké údaje jste zpřístupnili, ale je to velmi nepřehledné. 

Na iPhone nebo iPadu

Systémová nastavení (System Settings) -> kliknout na vlastní jméno nahoře -> Přihlášení s Apple/Sign in with Apple (což druhá volba hned nahoře). 

Screenshot

Umístění je stejné a funkčnost je také stejná jako výše na Macu.

Na webu

Jděte na: account.apple.com a přihlaste se. Zde potřebujete Přihlášení a zabezpečení/Sign-In and Security a pokračovat do Přihlášení pomocí Apple/Sign In with Apple. Funkčnost shodná jako výše, byť tedy (prostě Apple) se už dozvíte v jakém roce došlo k zpřístupnění. 

Pravidelný úklid

Je dost praktické pravidelně uklízet a nepoužívané účty/přihlášení odstraňovat. Bohužel to nejen nejde označit a smazat více jedním kliknutím, ale ani není možné vidět kdy jste naposledy dané přihlášení použili.

POZNÁMKA: Výše uvedené se hodí i pro prosté zjištění, zda někam máte přihlášeníí přes Apple. Bohužel v seznamu nejde hledat. Ale alespoň je podle abecedy. Případně jděte na webovou podobu a použijte vyhledávání v prohlížeči.