QNAP NAS se ovládá přes prohlížeč, to asi víte. Přihlásíte se a získáte plochu s ikonkami, menu a aplikacemi. Můžete zavřít prohlížeč a po novém otevření se objeví to, co jste na ploše měli, včetně otevřených aplikací.
Háček je, že když se odhlásíte, tak vše otevřené zmizí. V kombinaci s nastavením automatického odhlašování při neaktivitě na jednu hodinu to znamená, že váš otevřený prohlížeč (plocha) se automaticky odhlásí.

Můžete to vypnout kompletně, případně nastavit delší interval. Nahoře klikněte na vaše jméno -> Personal Settings a vyberte záložku Miscellaneous.
Hned první položka je právě to co hledáte. Auto logout after and idle period of. Nastavte dle chuti.
Pokud to vypnete zcela, tak nepočítejte s tím, že zůstanete přihlášení pokud zavřete prohlížeč nebo vypnete/uspíte počítač s prohlížečem. Nejspíš to zjistí ztráta spojení a stejně dojde k odhlášení.
Otevřené QTS blokuje prohlížeč při zavření
QTS (rozhraní pro QNAP NAS) otevřené v prohlížeči se aktivně brání zavření dialogem (žádá o potvrzení). Což dokáže (například) znemožnit aktualizaci MacOS. Jde to ale vypnout. Deaktivujte “Upozornit mě při odchodu z QTS”

