Taková dost otravná věc. V posledních měsících se stále dokola objevující na iDnes, ale potkat to můžete i leckde jinde. Při otevření webu na vás vyběhne výzva k přihlášení s účtem Google. Což sice možná chtít můžete, ale spíše ne. Protože bezdůvodné přihlášení předá vaše informace provozovateli webu. A také vám zřídí místní účet, což možná vůbec nechcete.
Zavření, odmítnutí, by přitom mělo zpravidla znamenat, že vám to dá už příště pokoj, ale zrovna u iDnes to neustále vybíhalo znovu a znovu.
Používáte-li Chrome a jste přihlášení ke Google účtu (což je dost normální stav) je výše popsané navíc význačné tím, že se přihlašovat nebudete, prostě jak na to omylem kliknete, tak proběhne vše – získání dat o vás, založení účtu.

Můžete se tomu ale vyhnout – jděte do vašeho Google čtu a pokračujte do Data a ochrana soukromí/Data & Privacy kde pokračujte v rolování až po Data z aplikací a služeb, které používáte/Data from apps and services that you use a klikněte na Aplikace a služby třetích stran/Third-party apps and services

Tam klikněte na ozubené kolečko vpravo nahoře.

A tady deaktivujte Výzvy k přihlášení k účtu Google/Google Account sign-in prompts.
Jenže, co když nejste přihlášení do Google?
Zádrhel nastane tam, kde brouzdáte a nejste přihlášení do Google – vyskakovací okno vás totiž stejně bude obtěžovat a nemůžete to v Google potlačit.
Tady je ideální si na pomoc vzít blokování reklamy v podobě uBlock Origin. Můžete totiž přidat vlastní filtr v této podobě:
||accounts.google.com/gsi/*$xhr,script,3p
