Jak se zbavit Sdíleno s vámi/Shared for Your sekce na iPhone/IPadu (iOS 15)

Těžko říct co si Apple představuje pod Shared for You, možná pomýšlejí na vytvoření nějaké “velmi specifické” sociální sítě. Bohužel Shared for You se objevuje prakticky všude a to hlavně na místech, kde to nejen nečekáte, ale hlavně nechcete. Objeví se v Safari, Fotkách, Podcastech, Hudbě, atd. 

Ukazuje věcí sdílené přes iMessage v prazvláštní představě, že byste to snad chtěli mít všude po ruce. Nemluvě o tom, že přes iMessage se už dost dlouho sdílí (a vůbec komunikuje) velmi málo. 

Naštěstí je možné Shared for You zakázat buď v jednotlivých aplikacích nebo kompletně v celém iOSU. 

Jděte do Nastavení/Setting -> Zprávy/Messages -> Sdíleno s vámi/Shared with You -> Automatické sdílení/Automatic Sharing pro zákaz napříč všemi aplikacemi.  Vypnutí znamená, že v těchto aplikací se už nebudou automaticky objevovat věcí z Zpravy/Messages. Co tam ale uvidíte jsou případné příspendlené věci.

Na stejné místě můžete zakázat/povolit pro jednotlivé aplikace (Fotky/Photos, TV, Safari, Hudba/Music, News/Zprávy, Podcasts/Podcasty).

TIP: Tipy a triky pro iOS a iPad OS najdete v  Jak na iPhone/iPad