TIP#2219: Jak se na iPhone zbavit upozornění na vytvořené Vzpomínky/Memories

U Apple od iOS 12 v Fotky/Photo aplikaci přidali automatické vytváření Vzpomínky/memories, kolekce fotografií a videí sestavené algoritmem. Zpravidla mají něco společného, ale prakticky vždy je výsledek zvláštní nedodělek, hlavně tím, že nebere v potaz rozměr fotografií. A také občas, pro některé uživatele, vytahuje fotografie, které nechtějí vidět. Třeba těch, kde je někdo kdo zemřel, zvířátko o které přišli či nepříjemné události.

Do Vzpomínky/Memories se dostanete na iPhone/iPadu v Fotky/Photos aplikaci přes záložku Pro vás/For You – jsou tam vidět všechny doposud vytvořené Vzpomínky/Memories

Pokud nechcete aby iPhone/iPad čas od času obtěžoval s Máte novou vzpomínku/You Have a New Memory je možné to vypnout – v Nastavení/Settings -> Oznámení/Notifications musíte najít Fotky/Photos a přes Přizpůsobit oznámení/Customize notifications se dostanete k možnosti vypnout Vzpomínky/Memories

Tímto způsobem jen vypnete upozornění, iPhone stále bude Memories vytvářet, ačkoliv to možná nechcete.

Zcela vypnout to nejde, ale můžete omezit, aby byly použity fotografie z určitého data  či určitého člověka. V Fotky/Photos -> Albums se můžete dostat k Lidé&Místa/People&Places kde je možné nastavit aby se pro určité lidi či pro určitá data Memories nevytvářely.

U člověka lze přes Feature This Person Less dostanete k možnosti říci, že tuto osobu chcete méně, ale také k Never Feature This Person

Totéž je možné udělat pro určité časová období – bohužel ale pouze v podobě Feature Less. Dostupné je to i přímo na určité Vzpomínce/Memory.

Pokud byste hledali jak zamezit využití určitého místa (geolokace), tak smůla. Stejně tak máte smůlu, pokud byste Memories chtěli kompletně vypnout.

TIP: Další tipy a triky pro iPhone a iPad najdete v Jak na iPhone/iPad